Päťdesiat najväčších veriteľov má po krachu burzy kryptomien FTX pohľadávky vo výške viac ako tri miliardy dolárov.

Skrachovaná burza kryptomien FTX dlhuje viac ako tri miliardy dolárov. A to len svojim najväčším veriteľom.

Päťdesiat najväčších veriteľov má po krachu burzy kryptomien FTX pohľadávky vo výške viac ako tri miliardy dolárov. S odvolaním sa na podanie na americký súd o tom informoval britský spravodajský portál BBC. Súd začne pojednávať o kolapse spoločnosti FTX v utorok.

Ešte minulý týždeň, keď FTX vyhlásila bankrot, vlastník burzy uviedol, že svojim desiatim najväčším veriteľom dlhuje približne 1,45 miliardy USD. Teraz sa rady veriteľov rozrastajú, rovnako ako suma, ktorú im šéf burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried dlhuje. Podľa BBC celkový dlh voči päťdesiatim najväčším veriteľom presiahol tri miliardy dolárov.

FTX začne reorganizovať svoje podniky

Po krachu burzy kryptomien Bankman-Fried odstúpil z jej čela. V sobotu burza uviedla, že začala akúsi inventúru svojich globálnych aktív a že sa pripravuje na reorganizáciu alebo predaj niektorých podnikov, ktoré vlastní.

Plná návratnosť peňazí investorov je neistá

BBC však tvrdí, že nie je jasné, koľko peňazí dostanú ľudia, ktorí nechali svoje prostriedky uložené na FTX, späť po skončení konkurzného konania. Viacerí odborníci varovali, že to môže byť len zlomok prostriedkov, ktoré do burzy investovali.

2 komentáre

Komentáře jsou uzavřeny.