Akcie, trading

Singapurská centrálna banka sprísnila pravidlá obchodovania s kryptomenami

Monetárna autorita Singapuru (singapurská centrálna banka) vydala nové pravidlá, podľa ktorých by obchodníci s kryptomenami mohli za prísnejších podmienok svoje služby ponúkať širokej verejnosti.

Cieľom singapurskej centrálnej banky je vo väčšej miere chrániť verejnosť pred rizikami obchodovania s kryptomenami. Monetárna autorita Singapuru reaguje na skutočnosť, že tento mestský štát je pre kryptomenový trh veľmi atraktívny. Práve tiež z dôvodu pomerne miernej regulácie aj prívetivého prostredia pre obchodníkov s kryptomenami.

Tí však novo nebudú môcť svoje služby inzerovať na verejných priestranstvách, obmedzenie marketingu sa bude týkať aj prostredia sociálnych sietí. Obchodovanie s kryptomenami nebudú môcť propagovať napríklad ani internetoví influencieri.

Obchodníci budú však svoje služby môcť ponúkať prostredníctvom vlastných webových stránok alebo oficiálnych účtov na sociálnych sieťach. Ide skrátka o to, aby bolo používateľom internetu na prvý pohľad jasné, že majú čo do činenia práve s kryptomenovým obchodníkom.

Singapurská centrálna banka podporuje technológiu blockchainu aj digitálnu inováciu vo finančnom svete. Iba chce upozorniť na rizikovosť kryptomien.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.