kryptomeny

Ruské ministerstvo hospodárstva je proti návrhu na zákaz kryptomien

Ruské ministerstvo hospodárstva zaslalo ruským zákonodarcom list, v ktorom kritizuje ich balík zákonov, ktoré by v prípade schválenia viedli k faktickému zákazu používania kryptomien v akýkoľvek obchodných transakciách.

Podľa ruského denníka Kommersant ministerstvo zákonodarcov upozornilo, že navrhovaná podoba zákona o regulácii kryptomien by síce výslovne ich nákupy nezakázala, ale štát by de facto neochránil práva ľudí, ktorí by sa pre obstaranie digitálnych mien rozhodli. To by následne spôsobilo, že akékoľvek kryptomenové transakcie by viedli mimo Ruska, čím by ho zbavovali potrebného kapitálu. A v konečnom dôsledku by to poškodilo ruskej ekonomiky.

Ministerstvo hospodárstva Ruskej federácie namiesto toho navrhuje ku kryptomenám pristupovať inak. Štát by podľa neho mal vytvoriť kontrolovateľný a regulovateľný kryptomenový trh. Tým pádom by štát mohol jeho fungovania ovplyvňovať. Podľa kritikov pôvodného poslaneckého návrhu je asi akákoľvek iná miernejšie – podoba regulácie prijateľnejšie. „Niektorí politici sa skrátka riadia pravidlom ,,pokiaľ niečomu nerozumieš, zakáž to- a to nie je správny prístup,“ uviedol denník Kommersant.