Ralph Lauren – priekopník módneho priemyslu

Ralph Lauren Corporation (NYSE)

  • Cieľová cena sa pohybuje medzi 145 a 68 a priemerná cena TP je 89,38. Pri predchádzajúcej záverečnej cene 84,92 sa zdá, že existuje priestor na potenciálny rast 5,3 %.
  • Spoločnosť Ralph Lauren Corporation zabezpečuje prevádzku v  530 maloobchodoch a 654 obchodov, ktoré patria do koncesií. Ďalej prevádzkuje 80 obchodov Ralph Lauren, 31 koncesných obchodov Ralph Lauren a 139 obchodov a obchodov Club Monaco cez svojich partnerov, s ktorými má uzavreté licencie.
  • V štvrtom štvrťroku dosiahol hrubý zisk spoločnosti hodnotu 594 miliónov USD a hrubá marža bola na úrovni 46,7 %, po očistení 59,1 %. V predchádzajúcom roku to bolo 60,1 %.

Ralph Lauren má dlhú históriu počas ktorej intenzívne rozvíja svoj imidž a počet produktov a značiek na medzinárodných trhoch neustále stúpa.

Ralph Lauren je ku koncu fiškálneho roka 2020 silný aj po finančnej stránke, avšak o niečo menej ako v minulých rokoch. Peňažné prostriedky a ich ekvivalenty dosahujú 1,62 miliardy USD a krátkodobé investície 0,5 miliardy USD.  Dlhodobý dlh je na úrovni 0,4 miliardy USD, krátkodobý dlh je vo výške 0,5 miliardy USD. Práve tento fakt umožňuje spoločnosti mať čistú hotovosť a investície vo výške 0,95 miliardy USD.

Ralph Lauren Corporation je americká verejne obchodovaná holdingová spoločnosť so sídlom v New Yorku, ktorú založil v roku 1967 americký módny návrhár Ralph Lauren. Je zameraná na výrobu módnych výrobkov od strednej kategórie až po luxusné produkty. Svoj marketing a distribúciu výrobkov riadia v štyroch hlavných kategóriách a to konkrétne oblečenie, bývanie, doplnky a vône.

Zo strednej kategórie tu radíme značku značku Chaps, medzi prémiové značky patria napríklad značky Lauren Ralph Lauren, Polo Ralph Lauren, Double RL, detské oblečenie Ralph Lauren, Denim & Supply Ralph Lauren a značky Club Monaco.

K luxusným značkám patria Ralph Lauren Purple Label a Ralph Lauren Collection.