kryptomeny

Platforma Coinbase ponúkne Američanom kreditnú kartu nabitú kryptomenami

Coinbase, platforma pre digitálne meny, ponúkne americkým zákazníkom kreditnú kartu, pomocou ktorej budú môcť platiť v kryptomenách. Kartu budú môcť využiť obyvatelia všetkých štátov USA s výnimkou Havaja.

Ak zákazníci touto kreditnou kartou zaplatia, môžu získať z každého nákupu späť štyri percentá v mene Stellar alebo jedno percento v Bitcoine. Kreditná karta spoločnosti Coinbase je už od vlaňajšieho apríla aktívna vo Veľkej Británii a Európskej únii. Plánované uvedenie na americký trh tak môže byť do istej miery tŕňom v oku platobnej spoločnosti PayPal. Pomocou kreditnej karty Coinbase „krytej“ kryptomenami bude totiž možné platiť až u 26 miliónov obchodníkov v USA.

Používatelia si budú môcť spravovať svoje zostatky na kreditnej karte priamo skrze kartového účtu u spoločnosti Coinbase. Rovnako tak bude možné kryptomenami platiť prostredníctvom debetních kariet. Podľa spoločnosti Coinbase ide o reakciu na dopyt zo strany zákazníkov, kde je „pozorovaná zvýšená aktivita“. Coinbase má ambíciu stať sa mainstreamom v oblasti rozširovania ponuky platobných možností práve o kryptomeny.