Operátor zurišskej burzy získal podiel v platforme pre obchodovanie s kryptomenami

So sanfranciscskou  platformou Omniex uzavrela partnerstvo spoločnosť SIX, ktorá zabezpečuje infraštruktúru pre burzu cenných papierov v Zürichu.

Podľa Thomasa Zeeb, šéfa spoločnosti SIX, nešlo naďalej ignorovať rastúcu potrebu získať prístup k obchodovaniu s kryptomenami. „Spojenie s Omniexom nám umožní ponúkať obchodovanie s kryptomenami prostredníctvom štandardizovanej a bezpečnej brány,“ uviedol Zeeb vo vyhlásení k vzniku partnerstva, v rámci ktorého získala SIX podiel v Omniexe. Bližšie podmienky spojenectva, vrátane finančných, neboli ani jednou stranou zverejnené.

SIX sa už raz o vstup do sveta kryptomenových obchodov pokúsila, a to v minulom roku. Vtedy ponúkla možnosť nákupu a predaja virtuálnych mien pre drobných aj pre inštitucionálnych investorov. Časom však túto ponuku zúžila len na profesionálnych klientov.

Sanfranciská platforma Omniex vznikla pred tromi rokmi, keď jej prostredníctvom obchodníci investovali okolo päť miliónov dolárov. „Spoločne so SIX máme v pláne umožniť našim klientom preniknúť na trhy s digitálnymi aktívami, vrátane prístupu na Curyšskú digitálnu burzu,“ uviedol výkonný riaditeľ a spoluzakladateľ platformy Omniex Hu Liang.