Nezabudnite na svoju dennú dávku kávy

Starbucks (NASDAQ)

  • Barclays zmenil 20.1.2020 odhad cieľovej ceny Starbucks na 107 USD. (finviz.com)
  • Wolfe Research odporúčajú u týchto akcií outperform. (finviz.com)
  • V období od 13.5.2020 do 12.6.2020 dosiahla cena maximum 83,58 USD. (yahoofinance.com)
  • V poslednom štvrťroku, ktorý bol vykázaný 28. apríla, sa medziročný zisk navýšil o 47 %, teda na 32 centov na akciu. (fool.com)
  • V piatok sa cena akcií Starbucks zdvihla o 5,3 % a skončila na 76,38 USD, to je späť nad 50 dennou kĺzavou priemernou hodnotou. (fool.com)

Starbucks (NASDAQ: SBUX)

Svetová spoločnosť, známa pre svoju kávu, získala za účelom zachovania svojho finančného zdravia nový úver 1,75 miliardy USD. Vzhľadom k pokračovaniu výplat dividend sa zdá, že Starbucks nepovažuje likviditu za naliehavú. Vďaka COVID-19 sa mu výrazne zdvihli predaje. Behom prvého štvrťroku klesli príjmy medziročne len o 6 %, aj keď boli pobočky po celom svete uzatvorené. Cez 90 % pobočiek v USA je už v prevádzke a predaje sa začínajú zvyšovať.

Z koronavírusovej pandémie sa začína oklepávať aj Čína. Všetky pobočky sú tam už otvorené. Starbucks má v tejto krajine, kde je veľmi vysoká hustota obyvateľov a zároveň mnoho obyvateľov prechádza z pitia čaju na kávu, zanedbateľnú konkurenciu.

Najväčším konkurentom je Luckin Coffee, ktorý je ale momentálne stále ťažko zasiahnutý škandálom, ktorý vznikol okolo podvodov s predajmi a tržbami. Tieto problémy významne zvyšujú potenciál pre ďalší rast Starbucks na masívnom čínskom trhu.

Vyzerá to tak, že Starbucks ustáva pandémiu výrazne lepšie, ako jeho konkurencia. Táto odolnosť je jasným znakom dlhodobej života schopnosti.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.