Netflilx ohlásil desať miliónov nových predplatiteľov, jeho akcie napriek tomu oslabili

Netflilx ohlásil desať miliónov nových predplatiteľov, jeho akcie napriek tomu oslabili

Streamovacia služba Netflix má za sebou rekordný štvrťrok. Od apríla do konca júna sa totiž k Netflix pripojilo desať miliónov nových predplatiteľov. Spoločnosť tiež ohlásila rekordný medziročný nárast príjmov aj čistého zisku.

Kým vlani Netflix v druhom kvartáli zarobil 270 miliónov dolárov, tento rok to bolo 2,6-krát viac, teda 720 miliónov. Úctyhodný je tiež medziročný nárast tržieb. Vlani Netflix zaznamenal obrat vo výške bezmála päť miliárd dolárov. Tohtoročný druhý štvrťrok mu prinieslo viac ako šesť miliárd. To predstavuje zvýšenie o celú štvrtinu.

Očakávania prekonal aj počet nových predplatiteľov. Analytici odhadovali prírastok vo výške 8,2 milióna, sám Netflix bol so svojím odhadom 7,5 milióna nových klientov ešte skromnejší. Vo svetle impozantných výsledkov sa môže ako paradox javiť reakcia investorov, ktorí poslali akcie Netflix krátko po oznámení kvartálnych výsledkov takmer o desať percent nadol.

Netflix totiž tiež zverejnil výhľad do konca tohto roka, ktorý príliš optimistický nie je. Spoločnosť totiž predpokladá, že v zostávajúcich kvartáloch sa mu nebude dariť tak dobre, ako v druhom štvrťroku, ktorý bol do značnej miery pozitívne ovplyvnený koronavírusovou karanténou. Ľudia si totiž často krátili chvíľu tým, že sa skrátka pozerali na Netflix. To sa už vo zvyšku roka zrejme nezopakuje.