Nekonečná zábava s Netflixom

Streamovacia služba Netflix poskytuje nespočetne mnoho seriálov, filmov a dokumentov vo forme predplatného. Portfólio je plné žánrov a jazykov. Všetku ponuku môže predplatiteľ sledovať na niekoľkých zariadeniach pripojených k internetu napríklad chytré televízory, mobilné telefóny či konzole. Zákazníkom taktiež poskytuje službu DVD-by-mail. Spoločnosť má po svete cez 167 miliónov predplatiteľov. Netflix, Inc. bola založená roku 1997 a sídli v Los Gatos v štáte Kalifornia.

S blížiacim sa dátumom vydania Q správy, ktoré príde 16. júla 2020, investori veria v silu NFLX. Očakávané ohlásené EPS je 1,83 USD, teda o 205 % viac než v roku 2019. Posledné odhady konsensu očakávajú štvrťročné príjmy vo výške 6,07 miliárd USD. O 23,37 % viac než v minulom roku. Portál TipRanks odhaduje cieľovú cenu až na 580 amerických dolárov. Behom uplynulého mesiaca akcie NFLX vzrástli takmer o 40 dolárov.

Jefferies udávajú pre akcie Netflixu doporučenia BUY. Odhad NFLX Zacks Consensus Estimates pre rok 2020 predpovedá zisk až 6,43 USD za akciu a tržby vo výške 24,73 miliárd USD. To by značilo medziročné zmeny o 55,69 % a +22,69 %.

Investori by mali brať ohľad na všetky nedávne zmeny v odhadoch analytikov pre NFLX. Zmeny môžu odrážať povahu krátkodobých obchodných trendov, a preto revízia pozitívne odráža optimizmus analytikov ohľadom podnikania a ziskovosti spoločnosti.