Návrat k predpandemickým úrovniam potrvá dlhú dobu

Podľa Barryho Bannistera, analytika firmy obchodujúcej na Wall Street, ktorá má záujem o návratnosť akcií na úroveň pred prepuknutím koronavírusovej pandémie. Americké burzové indexy sa vrátia na svoje maximá najskôr o tri roky.

Dow Jones Industrial Average bojuje s dvadsaťtisícovou hranicou. V priebehu utorňajšieho obchodovania sa vyskytuje sa jeden čas obchodovali na úrovni 19 907 bodov. Index naposledy padol na túto úroveň  na začiatku roku 2017. Podobne je to na indexe S&P 500. „Podľa našich modelov bude veľa času stráveného, ​​než sa vráti na pôvodnú hodnotu,“ uviedol Barry Bnnister. Rozhodnite sa, aby ste zistili, aký je vývoj písmena „V“.

Ako dlho znamená návrat po odznení pandémia koronavírusu potrvá? Podľa Bannistera sa usudzovať okolo piatich rokov. Svoje tvrdenia podkladá najmä tím, že sa americké akcie podelili o ďalšie, než finančný svet zachvátila paniku. Podľa toho, čo znamená, že cyklické tituly posilňujú, že je viac trh ako celok, je teraz možné, kto sa vracia späť k výšinám bude brzdiť.

Situácia je podľa Bannistera zrovnateľná s výpredajmi v rokoch 1980, 1987 a 1990, kedykoľvek je možné dva z nich pretaviť v menší či väčší hospodárskou krízou.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.