Najväčší zisk prinesú v budúcom roku energetické tituly

Podľa analytikov spoločnosti S&P Global sa v budúcom roku najviac zhodnotia investície do akcií energetických spoločností a zdravotníckeho sektora. Záporné výnosy očakáva u finančných a realitných firiem.

Ak by ste na newyorskej burze investovali do indexu S&P 500, mohli by ste počas budúceho roka očakávať zhodnotenie vo výške 11,4 percenta. Taký je odhad spoločnosti S&P Global. Najviac by pritom vaše portfólio silnelo vďaka akciám energetických spoločností. Tie by mali podľa analytikov zhodnotiť o viac ako 32 percent. Skoro dvadsaťdva percent by potom mohli vyniesť tituly z oblasti zdravotníctva. Tretie najvýnosnejšie odvetvia má podľa S&P Global byť produkcia základných priemyselných materiálov.

Naopak za zlú investíciu bude možné považovať investovanie do realitných spoločností. Tam by ste mohli prísť až o takmer dvanásť percent. Záporný výnos zrejme prinesú aj finančné inštitúcie. Pod priemerom by sa potom mali pohybovať akcie spoločností vyrábajúcich bežné spotrebiteľské tovar (+7,4%) a utility (+ 7,1%). Akcie telekomunikačných firiem by potom mali podľa S&P Global zhodnotiť o 11,2 percenta.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.