tokyo, ázija, japonsko

Burzy v Šanghaji, Hongkongu aj Tokiu v polovici týždňa posilnili

Akcie technologických, finančných a energetických spoločností boli hlavnými ťahúňmi stredajšieho rastu na trhoch v Číne, Hongkongu a Tokiu. Dianie na burzách je tiež čiastočne ovplyvnené výsledkovou sezónou, kedy spoločnosti oznamujú svoje finančné ukazovatele za prvý tohtoročný štvrťrok.

Šanghajská burza v stredu spevnila o 0,42 percenta, meraná súhrnným indexom. Blue chips pridali 0,56 percenta, pričom rast ťahali energetické či farmaceutické spoločnosti. Burza v Šen-čene pridala 0,8 percenta, a to hlavne vďaka technologickým spoločnostiam, ktoré posilnili o viac ako dve percentá. Trhy budú v nasledujúcich dňoch napäto sledovať dlho očakávané zasadnutie politbyra, najvyššieho orgánu čínskej komunistickej strany.

V podobnom duchu sa vyvíjalo stredajšie obchodovanie na burze v Hongkongu. Tunajší index Hang Seng spevnil o pol percenta. Trh silnel hlavne vďaka finančným a čiastočne aj vďaka čínskym spoločnostiam. Realitné tituly oslabili o 0,14 percenta. Tokijský index Nikkei  spevnil o 0,21 percenta, burzu ťahali technologické tituly. Tie napospol posilňovali o dve až tri percentá. V nasledujúcich dňoch bude dianie na burze v Tokiu čiastočne ovplyvnené vplyvom výsledkovej sezóny, keď firmy budú postupne oznamovať svoje finančné výsledky za prvý tohtoročný kvartál.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.