Kryptoburza Coinbase opustí Japonsko. Rozhodnutie bolo odôvodnené volatilitou trhu

Kryptoburza Coinbase opustí Japonsko. Rozhodnutie bolo odôvodnené volatilitou trhu

Japonskí klienti burzy kryptomien Coinbase majú čas do 16. februára, aby si vybrali svoje hotovostné zostatky, či už ich majú v bežných menách alebo kryptomenách. Burza Coinbase totiž nasleduje krok konkurenčnej spoločnosti Kraken a opustí Japonsko.

Volatilita trhu ako príčina

Kryptomenová burza Coinbase chce kvôli volatilite trhu opustiť Japonsko. Spoločnosť to oznámila na svojej webovej stránke. Burza Coinbase tak reaguje na vývoj posledných mesiacov na trhoch s kryptomenami, ktoré utrpeli pádom viacerých podobných trhovísk a obchodníkov. Najmä v dôsledku kolapsu jednej z najväčších kryptomenových búrz FTX utrpel celý segment výrazný pokles dôvery zo strany klientov.

Odchod v januári

Burza Coinbase tak bude nasledovať rozhodnutie konkurenčného obchodníka Kraken, ktorý sa pred niekoľkými týždňami zaviazal opustiť Japonsko. V januári ukončí svoju činnosť v krajine vychádzajúceho slnka.

Japonskí klienti kryptoburzy Coinbase budú mať do 16. februára čas na prevod svojich peňažných zostatkov, či už ich majú v Coinbase uložené v štandardných menách alebo v kryptomenách. Po tomto dátume budú automaticky konvertované na japonské jeny, oznámila burza kryptomien.