graf, zisk, DC4 CZ

IT spoločnosť DC4 CZ vlani zvýšila tržby, ale jej zisk medziročne klesol

Okremřížskej spoločnosti DC4 CZ, ktorá sa zaoberá informačnými technológiami (IT), vlani vzrástli tržby z predaja výrobkov, služieb a tovaru o viac ako 83,5 milióna Kč na 329 miliónov Kč. Spoločnosť vykázala za rok 2022 čistý zisk štyri milióny korún, pričom rok predtým to bolo viac ako 6,5 milióna korún. ČTK to dnes zistila z výročnej správy a účtovnej závierky spoločnosti, ktoré sú uložené v Zbierke listín.

Modernizácia DC4 CZ

Podľa podpredsedu predstavenstva Karla Marcona spoločnosť neustále inovuje a modernizuje svoje technologické zázemie. Považuje za potrebné investovať do neustáleho vzdelávania zamestnancov a certifikácie voči kľúčovým dodávateľom. „V roku 2022 spoločnosť pokračovala v modernizácii vozového parku v rámci nastavenej politiky a úspešne dokončila rekonštrukciu svojich obchodných priestorov a rozšírila priestory logistickej prevádzky,“ uviedol Marcon.

Aktíva, zamestnanci a zisk

Čistý majetok spoločnosti ku koncu minulého roka predstavoval približne 124,1 milióna korún, vlastné imanie takmer 65 miliónov korún a cudzie zdroje približne 58,9 milióna korún. Podľa prílohy k účtovnej závierke spoločnosť vlani zamestnávala v priemere 21 ľudí, kým rok predtým to bolo o dvoch viac. Na mzdy spoločnosť vlani vynaložila viac ako 14,8 milióna korún, čo je medziročne približne o 2,4 milióna korún viac.

Spoločnosť poskytuje klientom kompletné dodávky IT technológií, ich inštaláciu a servis. Spolupracuje so spoločnosťami Dell Technologies, VMware, Veeam, Eset, SonicWall a Cisco. Spoločnosť ponúka aj správu podnikových sietí a ich monitorovanie, konzultačné a poradenské služby, školenia, softvérový audit a audit IT oddelenia či prenájom výpočtovej techniky. Zameriava sa aj na kybernetickú bezpečnosť.
Spoločnosť DC4 CZ bola založená v roku 2010. Základné imanie spoločnosti je dva milióny korún, pričom 50 percent základného imania vlastní predseda predstavenstva Milan Krištof a 50 percent podpredseda predstavenstva Marcoň.

Zdroj: ČTK