Hodnota Tesly vraj do piatich rokov vzrastie desaťnásobne

Akcie americkej automobilky Tesla by do piatich rokov mohla stáť šesť tisíc dolárov, predpovedá Catherine Woodová, zakladateľka spoločnosti Ark Investment Management.

Catherine Woodová vo februári 2018 vyhlásila, že akcie Tesly sa jedného dňa budú obchodovať za štyri tisícky dolárov. Teraz svoju predpoveď spresnila. Pre americkú televíznu stanicu CNBC uviedla, že kurz akcie, automobilky Elona Muska do piatich rokov pokorí hranicu šiestich tisíc dolárov. Tesla sa momentálne obchoduje okolo 530 dolárov za akciu, čo je skoro trikrát viac ako na začiatku vlaňajšieho júna.

Ak by sa predikcie Woodovej mali naplniť, musela by sa trhová hodnota Tesly do piatich rokov zdesaťnásobiť. Podľa nej to však nie je nemožné. „Keď vidíme, akú stratu majú ostatné automobilky na Teslu, nutne začíname veriť, že môžu o svoje trhové podiely prísť,“ povedala. Woodová verí, že ďalším silným impulzom k rastu Tesly bude ovládnutie technológie autonómnych vozidiel.

Tesla už začiatkom roka prekonala rekord automobilky Ford vo výške trhovej hodnoty. Ten predstavoval zhruba osemdesiat miliárd dolárov. Tesla sa ale už teraz blíži k stomiliardovej hranici. Ak sa jej trhová hodnota zvýši na desaťnásobok (teda na 1 bilión dolárov), bude šliapať na päty technologickej firme Apple, ktorá je jednou z najhodnotnejších spoločností sveta.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.