Blockchain ako top pracovná zručnosť, podľa profesijnej siete LinkedIn

Programovanie cloudov, umelá inteligencia a analytické myslenie. To boli najpreferovanejšia pracovné zručnosti v minulom roku podľa LinkedIn. Tento rok bude zoznamu vládnuť znalosť blockchainu.

Profesijné sieť LinkedIn analyzovala profily svojich užívateľov, aby zistila, ktoré profesie a zručnosti sú medzi zamestnávateľmi najviac preferované. Medzi takzvanými hard skills bol na pracovnom trhu najväčší hlad po ľuďoch, ktorí vedia pracovať s blockchainom. „Blockchain sa ukázal ako niečo, čo firmy chcú stále viac. Nemusíte byť odborníkom na finančný trh, ale ak viete pracovať s blockchainom, máte na trhu obrovskú výhodu, „uviedol LinkedIn vo svojej pravidelnej správe.

Najviac tieto zručnosti dopytujú IBM, Oracle, JPMorgan Chase, Microsoft, Amazon a American Express. Prevažná väčšina firiem, ktoré zháňajú niekoho na blockchain, sídli v Spojených štátoch, Veľkej Británii, Francúzsku, Nemecku a Austrálii.

Blockchain pritom zoznamu naj profesií nevládne prvýkrát. Stalo sa tak už v roku 2018, lenže vtedy išlo najmä o dopyt po ľuďoch, ktorí dokážu blockchain tvoriť. Blockchain navyše nie je jediným zástupcom kryptomenového sveta u najžiadanejších profesií. Podiel s týmto svetom spojených profesií, ktoré sú na LinkedIn vyhľadávané, stúpol medzi rokmi 2018 a 2019 o viac ako štvrtinu.

 

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.