Herný priemysel na čele

ATVI (NASDAQ)

  • Na čele indexu S&P 500 sú akcie ATVI s 19 %, napriek tomu, že index klesol o 4 %. (yahoofinance.com)
  • Spoločnosť Activision Blizzard za posledný rok dosiahla na tržby v hodnote 6,5 miliárd USD. (investors.com)
  • Investičná banka Berenberg zmenila svoje doporučenie z HOLD na BUY (finviz.com)
  • Wells Fargo udáva cieľovú cenu akcií na 75 USD, čo otvára priestor k 10 % rastu. (finviz.com)
  • Odhady zisku spoločnosti boli v prvom štvrťroku prekonané. (investors.com)

Odvetvie videohier získalo výhodu nad ostatnými podnikmi, ktoré sa venujú zábave. Výskumná spoločnosť Newzoo vydala správu, podľa ktorej by mal globálny trh videohier dosiahnuť tržieb 159,3 miliárd USD. Táto čiastka je bezmála štvornásobná v porovnaní s tržbami filmového priemyslu a takmer trojnásobná oproti hudobnému priemyslu z roku 2019, teda absolútne 43 miliárd USD a 57 miliárd USD.

Užívateľská základňa bola rozšírená mimo iné vďaka technologickým pokrokom. Technavio, spoločnosť zameraná na monitoring trhu s hernými softwarmi, uviedla predpoklad, podľa ktorého by mal trh od roku 2O2O do roku 2024 narásť o 65,19 miliárd USD, čo je CAGR cez 10 %.

Spotrebiteľské výdaje vynaložené na videohry dosiahli v USA v prvom štvrťroku 2020 10,86 miliárd USD, čo je rekordná čiastka, medziročne sa jedná o 9 % zvýšenie v celej hernej konzole a obsahu PC, mobilných zariadeniach a predplatnom výdaje včetne kategórií HW a príslušenstva.

Herný priemysel v USA taktiež zaznamenal nevídané predaje HW, SW, príslušenstvá a herných kariet v apríli 2008, ktorý dosiahol 1,5 miliardy USD (medziroční nárast o viac než 73 %). Rekordné tržby v USA do tej doby boli 1,2 miliardy USD.

Tieto úspešné vlny naplno využila spoločnosť Activision Blizzard s akciami Blue Chip, ktoré prekonávajú indexy. V zálohe má firma pripravených taktiež niekoľko noviniek, ktoré majú ohromiť ostatných hráčov.