Goldman Sachs zvyšuje cieľovú hodnotu zlata

Goldman Sachs zvyšuje cieľovú hodnotu zlata

Americký bankový dom Goldman Sachs reaguje na rekordnú cenu žltého kovu a upravuje jeho cieľovú cenu na nasledujúcich dvanásť mesiacov smerom nahor. Zdá sa, že teraz každý nasledujúci obchodný deň prepíše historický cenový rekord, ktorý zlato prekonalo po deviatich rokoch.

Počiatok týždňa sa niesol v znamení prekonanie historického rekordu dolárové ceny trojskej unce zlata. Doterajších 1923 dolárov zo septembra 2011 bolo prekonané krátko o viac ako štyridsať dolárov, na čo reagovala banka Goldman Sachs úpravou cieľovej ceny. Podľa jej novej predpovede zlato môže počas nasledujúcich dvanástich mesiacov atakovať hranicu 2300 dolárov. To je o rovné tri stovky viac než doterajšia cieľová cena americkej banky.

Za nebývalým záujmom o zlato v posledných týždňoch stojí predovšetkým uvoľnená politika amerického Federálneho rezervného systému, ktorý sa zrejme odhodlá na potvrdenie svojej nastúpenej cesty či možno ďalšiemu zväčšenie objemu nákupov dlhopisov v rámci takzvaného kvantitatívneho uvoľňovania. Ďalším faktorom je rastúce napätie medzi Spojenými štátmi a Čínou, ktoré pramení z nastavenia obchodných vzťahov, ktoré je podľa amerického prezidenta Donalda Trumpa nespravodlivé. Zlato v takých časoch plní úlohu bezpečného prístavu pre investície, ktoré ich majitelia chcú ochrániť pred očakávanou infláciou alebo v tomto prípade pred slabnúcim dolárom.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.