Globálne tenzie ochladzujú, japonský jen oslabuje

Udalosti z minulého týždňa napovedajú miernemu ochladeniu v globálnych tenziách, ktoré v najväčšej miere ovplyvňujú dôveru v trhy. Konkrétne ide o americko-čínsku obchodnú vojnu a brexit. V dôsledku najnovších pozitívnych správ, tak investori opúšťajú bezpečné prístavy a znovu vsádzajú na rizikovejšie aktíva.

USA s Čínou sa podľa najnovších správ zhodli na pokračovaní rokovaní o riešení obchodného sporu. Nové rokovania budú s najväčšou pravdepodobnosťou zahájené na začiatku októbra vo Washingtone. Významne tým vzrástla pravdepodobnosť, že dve najväčšie ekonomiky sveta konečne dôjdu ku konsenzu. Ďalšou dobrou správou pre globálne trhy je schválenie zákona proti brexitu bez dohody, ktorú britská snemovňa lordov odhlasovala v piatok minulý týždeň.

Investori tak pomaly opúšťajú tradičné bezpečné prístavy. Americký dolár posilnil k japonskému jenu o 0,53% a menový pár USD/JPY sa obchodoval v pomere 106,975. Voči euru sa japonský jen prepadol o 0,5% a menový pár EUR/JPY sa obchodoval v pomere 118,015.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.