Zatiaľ čo ázijské akciové trhy mali tendenciu v pondelok skôr rásť, Európa a Spojené štáty začali nový obchodný týždeň v červených číslach.

Európske aj americké akcie začali nový obchodný týždeň miernym poklesom

Zatiaľ čo ázijské akciové trhy mali tendenciu v pondelok skôr rásť, Európa a Spojené štáty začali nový obchodný týždeň v červených číslach. Pokles však bol v porovnaní s dianím na ruskom finančnom trhu prakticky zanedbateľný.

Pokles na Wall Street bol v réžii amerických bánk. Akcie JP Morgan Chase & Co., Bank of America alebo Goldman Sachs stratili okolo troch percent. Bankový subindex hlavného S&P 500 odspal 2,7 percenta. Index finančných inštitúcií potom klesol len o necelé dve percentá. S&P 500 a Dow Jones Industrial Average odpísali iba okolo 1,2 a 1,3 percenta, technologický Nasdaq stratil len necelých 0,7 percenta.

Pokles európskych akcií bol výrazne miernejší ako v USA. Paneurópsky index Stoxx 600 fakticky stagnoval, keď odpísal len 0,09 percenta. Frankfurtský DAX klesol o 0,73, londýnsky FTSE 100 o 0,42 a parížsky CAC 40 o 1,39 percenta.

Akcie v Ázii sa prekvapivo viezli na optimistickej vlne. Obzvlášť v kontexte očakávaného zavádzania proti ruských sankcií. Tokijský Nikkei spevnil o 0,19, šanghajský CSI 300 o 0,32 percenta. Mierne klesol hongkonský Hang Seng, ktorý stratil 0,24 percenta.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.