Eurokomisárka McGuinnessová volá po jednotnej globálnej regulácii kryptomien

Eurokomisárka McGuinnessová volá po jednotnej globálnej regulácii kryptomien

Mairead McGuinnessová, ktorá má ako členka Európskej komisie v gescii finančné služby, vyzvala k jednotnej globálnej regulácii kryptomien. Chce chrániť spotrebiteľa a tiež životné prostredie. Ťažba kryptomien je totiž energeticky náročná.

Kryptomeny sú globálnym fenoménom

„Kryptomeny sa stanú mainstreamom. Stále viac investorov vrátane mnohých mladých ľudí sa pohybuje na kryptomenových trhoviskách, nabádaní sociálnymi sieťami, prísľuby vysokých výnosov alebo otvoreného a inovatívneho finančného systému. Lenže investície do digitálnych mien sú volatilné a riskantné,“ napísala Mairead McGuinnessová vo svojom názorovom stĺpiku na portáli The Hill.

Podľa eurokomisárky pre finančné služby sú kryptomeny globálnym fenoménom, a preto nie je možné, aby sa regulačný rámec v jednotlivých krajinách líšil. „Verím, že Európska únia a Spojené štáty môžu spoločne svet viesť k jednotnému prístupu k regulácii kryptomien,“ napísala podľa McGuinnessová.

Prečo regulovat kryptomeny?

Ak kryptomeny nebudú regulované, spotrebitelia podľa McGuinnessovej budú podstupovať neúmerné riziko a spoliehať sa na neúplné informácie, a v konečnom dôsledku prichádzať o peniaze. V neposlednom rade vraj nie je možné prehliadať nemalý environmentálny vplyv ťažby kryptomien.