kryptomeny

Deutsche Bank chce ponúkať svojim klientom správu kryptomenových aktív

Veľké bankové domy postupne oznamujú svoje plány na vstup na kryptomenové trhy. Zatiaľ sa nepúšťajú do žiadnych väčších akcií a svojim klientom chcú pre začiatok ponúkať správu kryptomenových aktív na dennej báze.

Medzi týmito bankami figuruje aj meno dvadsiateho prvého najväčšieho peňažného ústavu sveta, nemeckej Deutsche Bank. Tá sa chystá pripraviť ponuku svojim klientom, ktorí obchodujú na kryptomenových trhoch. Bude ich lákať na služby súvisiace so správou týchto aktív na dennej báze. Súčasťou bude tiež určitý stupeň zaistenia pre prípad straty.

Deutsche Bank by mala správu kryptomenových aktív zavádzať v niekoľkých fázach. Jednou z nich je aj možnosť obchodovania s kryptomenami prostredníctvom spolupráce s poprednými brokerskými platformami, ale aj vydavateľmi kryptomena alebo dobre preverenými kryptomenovými zmenárňami.

Deutsche Bank oznámila, že má skompletizovaný koncept, na základe ktorého by chcela ešte tento rok ponúknuť klientom konkrétny produkt. Zatiaľ vraj tiež mapuje záujem svojich klientov o túto novátorskú službu. Za správu a úschovu kryptomenových aktív by banka vyberala poplatky, ktorých výška nebola špecifikovaná.