letadlo, Evropa, USA, letecký průmysl

Britská vláda je pripravená podporiť letecký sektor takmer za každú cenu

Letecká doprava patrí počas koronavírusovej pandémie najviac postihnuté odvetvia. To dolieha aj na výrobcov lietadiel. Po celom svete tak prídu o prácu desiatky tisíc ľudí z oboru aj nadväzujúcich firiem.

Britská vláda je ale pripravená domáce letecké spoločnosti podporiť, akýmkoľvek spôsobom, ktorý bude v jej moci. Cez víkend to oznámil minister pre regionálny rozvoj Johnsonovho kabinetu Robert Jenrick. „Letecký priemysel je pre našu krajinu strategickým odvetvím, ktorý zamestnáva veľa ľudí. Preto ho chceme podporiť akýmkoľvek spôsobom, akým môžeme, „povedal Jenrick na sobotňajšej tlačovej konferencii.

Spoločnosť British Airways už skôr informovala, že v dôsledku obmedzenia leteckej dopravy nemá prácu až pre dvanásť tisíc svojich zamestnancov. Odborníci sa zhodujú, že aerolinky nielen vo Veľkej Británii súčasnú krízu len ťažko prežijú bez väčšej úhony.

Rovnaké problémy riešia letecké spoločnosti tiež v Spojených štátoch, kde hrozí ešte väčšie prepúšťanie, než sa doteraz predpokladalo. Kríza dopadá aj na výrobcov lietadiel. Boeing sa do konca tohto roka zrejme nevyhne prepustenie zhruba desatiny svojich zamestnancov, čo znamená okolo 16 tisíc ľudí po celom svete.

Jeden komentář

  1. Spätné upozornenie: Boeing ožíva – Trade Info

Komentáře jsou uzavřeny.