platba, karta

Bitpanda vydala kartu pre platby peniazmi, zlatom alebo kryptomenami

Rakúska platforma pre sprostredkovanie platobného styku Bitpanda vydala kartu, s ktorou bude možné platiť v rôznych formách meny. Popri klasických peňazí si užívatelia budú môcť zvoliť úhradu v kryptomenách alebo drahom kove.

Klienti, ktorí začnú Bitpanda Card využívať, si budú môcť pri svojich platbách vybrať, či požadovanú transakciu uhradia napríklad v Bitcoine alebo v zlate. Podmienkou samozrejme je, že užívateľ bude mať s platobnou kartou prepojené účty v aplikácii Bitpanda, na ktorých s príslušnými aktívami disponuje. Platobná karta je podporovaná spoločnosťou VISA.

„Chceli sme vytvoriť produkt, ktorý na trhu chýba. Položili sme si otázku, či by bolo možné využiť na platby rôzne typy aktív v akomkoľvek okamihu, keď ľudia budú chcieť, „uviedol Eric Demuth, spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Bitpanda, ktorá sídli v rakúskej metropole.

Kartou je možné platiť ako v kamenných obchodoch, tak pri on-line nakupovaní. Transakcie sú vybavované v reálnom čase a Bitpanda si podľa slov svojich zástupcov za ich využitie neúčtuje žiadne poplatky.