bitcoin, kryptoměny

Bitcoin vystúpil na nové historické maximum. O 2000 dolárov prekonal pol roka starý rekord

Kryptomena Bitcoin prepísala dejiny. Prvýkrát v histórii jej cena vystúpila takmer k 67 tisícom dolárov. Pritom ešte pred tromi mesiacmi bojovala o udržanie trojtisícovej hranice.

Za vytvorením nového cenového rekordu Bitcoin stojí celkovo optimistická nálada na trhoch, ale aj odštartovaní prvého ETF fondu, ktorý obchoduje s bitcoinovými futures. „Dosiahnutie nového historického maxima bolo niečo, čo sa dlhodobo očakávalo, hoci Bitcoin v máji stratil polovicu svojej hodnoty,“ uviedol pre portál CoinDesk.com Ben Caselin, stratég kryptomenovej burzy AAX.

Podľa neho sa Bitcoin teraz môže vydať k ďalšej psychologickej méte, ktorou je rovných 100 tisíc dolárov. Rastie vraj počet analytikov, ktorí túto hodnotu považujú za novú cieľovú cenu. Avšak i slabý ďalší rast ceny Bitcoin môže začať presviedčať ďalších a ďalších investorov, že na trhu prevláda býčia nálada a môže sa spustiť efekt snehovej gule.

V takom prípade nie je vylúčené, že na trhu uvidíme podobný vývoj ako vlani, kedy Bitcoin po niekoľko mesiacov takmer nepretržite rástol a potom dochádzalo k pomerne masívnemu vyberaniu ziskov.