bitcoin-2007912_1280

Bitcoin stratil počas týždňa trinásť percent svojej hodnoty

Cena najpopulárnejšej kryptomeny sa prepadla z viac ako ôsmich tisíc dolárov na 6600. Potom sa síce zotavila, no medvedia nálada na trhu ale môže pretrvať.

Ako jedna z príčin výpredaja Bitcoinu je uvádzaná obava z čínskeho zákazu tejto kryptomeny, respektíve nedávneho avíza čínskych úradov, že chystajú svoju vlastnú digitálnu menu. Na úrovniach okolo 7100 dolárov sme mohli Bitcoin vidieť naposledy v máji tohto roka. Posledný mesiac jeho cena osciluje medzi ôsmimi a deviatimi tisícmi dolárov, pričom v polovici tohto týždňa prepadol dokonca na 6600 dolárov, teda na najnižšiu hodnotu za posledných sedem mesiacov.

Podľa analytikov bude veľmi dôležitý vývoj v zostávajúcich novembrových dňoch. Ak sa Bitcoinu podarí návrat nad osemtisíc, pravdepodobne je cesta k ďalším výšinám otvorená. Ak však zostane pod touto hranicou, zvýši sa riziko, že prídu ďalšie výpredaje. Tie by ale mohli trvať len do konca roka.

„Ak sa do konca novembra Bitcoin nevyšplhá nad 8300 dolárov, čaká nás medvedí december a budeme hľadať nové dno. Ale rok 2020 bude dobrý. Dokonca by som si prial, aby Bitcoin ešte trochu oslabil, aby som mohol nakúpiť pár drobných, „uviedol na Twitteri Willy Woo, analytik a partner investičného fondu Adaptive Fund.