bitcoin, kryptomena

Bitcoin má za sebou víkend nad 40 tisíckami doláre. Je kryptomena z najhoršieho vonku?

Najstaršia a najrozšírenejšia kryptomena má za sebou najdlhšie obdobie rastu za posledných osem rokov. Počas uplynulého víkendu sa udržala nad hranicou 40-tisíc dolárov.

A analytici už si začínajú klásť otázky, či medvedia nálada z trhu už nadobro zmizla. Bitcoin sa totiž za viac ako 40 tisíc dolárov obchodoval naposledy v polovici júna, a to len na veľmi krátku dobu. Inak takmer nepretržite klesal od začiatku mája, kedy automobilka Tesla oznámila, že nebude Bitcoin naďalej prijímať ako platidlo.

Bitcoin sa najvyššie počas víkendu dostal v nedeľu 1. augusta pred 6. hodinou rannou stredoeurópskeho letného času. V tú dobu sa obchodoval bezmála za 42,5 tisíce dolárov. V ďalšom priebehu dňa strácal, ale pohyboval sa stále okolo 41 tisíc dolárov.

Najstaršia a najrozšírenejšia kryptomena prudko posilnila 26. júla potom, čo sa objavili špekulácie, že sa na jeho prijímanie ako platidla chystá jeden z najväčších e-shopov sveta, americký Amazon. Podporilo ho tiež vyjadrenie Elona Muska, podľa ktorého by sa Tesla k Bitcoinu mohla vrátiť, nakoľko sa dramaticky zvyšuje podiel obnoviteľných zdrojov energie využívaných pre jeho ťažbu.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.