Bitcoin je stále v býčom módu, tvrdia Glassnode

Kľúčový indikátor nálady na kryptomenových trhoch naznačuje, že z dlhodobého hľadiska sa Bitcoin nachádza stále v pozícii, kedy je pripravený rásť. Nedávny pád možno pripísať skôr koronavírusu než zmene nálady investorov.

Podľa spoločnosti Glassnode dosahuje počet bitcoinových adries s nerealizovaným ziskom podobné úrovne ako pred začiatkom posledných troch veľkých rally na bitcoinovom trhu. Nerealizovaný zisk je pritom počítaný ako rozdiel medzi aktuálnou cenou kryptomeny a cenou, kedy konkrétne bitcoinová adresa (teda investor) naposledy vyvinul na trhu aktivitu. Je to známka toho, koľko obchodníkov s Bitcoinom drží svoje pozície a vyčkáva, aby mohli investovať.

Bitcoin sa v uplynulom týždni čiastočne spamätal z výpredajov, ktoré ho zasiahli bezprostredne po vypuknutí epidémie nového typu koronavírusu v Číne a jeho rozšírenie do ďalších krajín. Ešte v prvej polovici februára sa hodnota Bitcoinu vyšplhala na viac ako 10 300 dolárov, potom skoro o dvetisíc poklesla. Momentálny kurz sa blíži úrovni 8800 dolárov. Ďalší vývoj bude primárne závisieť na tom, ako dlho potrvá epidémia koronavírusu v Európe a do akej miery poškodí svetovú ekonomiku.