Argentína, Argentina

Argentína vyšetruje niekoľko fintechových firiem kvôli ilegálnemu použitie kryptomien

Ak argentínska centrálna banka potvrdí svoje podozrenie, začne iniciovať začatie trestného konania s príslušnými spoločnosťami. Tie sa mali dopustiť nezákonného prevodu vkladov svojich klientov do kryptomenových aktív.

Banco Central de la República Argentína (centrálna banka Argentíny) začala vyšetrovanie deviatich fintechových spoločností pre podozrenie z neoprávneného zaobchádzania so zverenými finančnými aktívami. Toho sa mali dopustiť neautorizovaným prevodom vkladov svojich klientov do kryptomien a tým si nedovolene vylepšiť svoje hospodárenie.

Lenže sa tým dopustili rizikového obchodu, ktorý podľa argentínskej centrálnej banky porušuje miestne zákony. Ak sa podozrenie potvrdí, centrálna banka Argentíny podnikne kroky, ktoré povedú k začatiu trestného konania s nemenovanú deviatkou fintechových spoločností.

Banka názvy podozrivých spoločností neuviedla. Iba oznámila, že z jej strany by mal byť prípad vyšetrený do konca tohto týždňa a podľa výsledkov sa rozhodne, čo bude ďalej. Ak by došlo na policajné vyšetrovanie a ilegálna činnosť sa preukázala, hrozí podvodníkom pokuta až do výšky šesťnásobku hodnoty nelegálnej transakcie, prípadne trest odňatia slobody na jeden až štyri roky, uviedol portál Coindesk.com.