Dolar

Americký dolár v pondelok mierne strácal. Najviac voči svojmu austrálskemu menovci

Rodina menej významných svetových mien počas pondelka získavala späť stratenú pôdu pod nohami pri obchodovaní na páre s americkým dolárom. Najviac voči nemu získavali austrálsky a novozélandský dolár.

Americký dolár spočiatku strácal najmä na ázijských trhoch. Príčinou bol optimizmus investorov na dlhopisových trhoch. Výnosy dlhopisov totiž začali stúpať v očakávaní rýchlejšieho oživenia globálnej ekonomiky v najbližších mesiacoch tohto roka. To však vyvolávalo predajné tlaky na menových trhoch, keďže dopyt po dlhopisoch najviac pociťoval práve americký dolár.

Austrálsky a novozélandský dolár voči americkému zhodne posilnili o 0,6 percenta. Je však nutné poznamenať, že v oboch prípadoch ide do istej miery aj o korekcie predchádzajúcich prepadov. Austrálsky dolár koncom minulého týždňa stratil cez dve percentá svojej hodnoty a novozélandský necelé dve percentá.

Euro voči doláru spevnilo o 0,2 a japonský jen len o 0,1 percenta. Euro vymazávala svoje predchádzajúce straty a pondelkové obchodovanie zakončilo na kurze 1,2091 dolára za euro. Prudšie pohyby na euro-dolárovom trhu v najbližších dňoch zrejme nenastanú, pretože ako Fed, tak ECB zatiaľ nesignalizujú zmeny vo svojej politike.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.