Pfizer posilnil

Americké akcie pred koncom týždňa spevnili. Nahor ich vytiahli Pfizer a Tesla

Všetky kľúčové akciové indexy na Wall Street počas štvrtkového obchodovania posilnili. Najviac pridal súhrnný index S&P 500, a to takmer pol percenta. Investori ocenili najmä rozhodnutie farmaceutickej skupiny Pfizer o akvizícii výrobcu antivirotík.

Výrazné posilnenie spoločnosti Pfizer

Farmaceutická spoločnosť Pfizer posilnila o 4,3 percenta. Investori prijali pozitívne správy o tom, že Pfizer má v pláne do svojho portfólia získať spoločnosť ReViral, za ktorú dá vyše pol miliardy dolárov. ReViral je spoločnosť, ktorá sa zameriava na vývoj antivirotík a medzi kandidátmi na lieky má niekoľko látok, ktoré by mohli byť efektívne v potláčaní choroby Covid-19.

Ostatné rastúce americké akcie

Na raste akcií na Wall Street sa podieľala aj automobilka Tesla, ktorej akcie spevnili o 1,2 percenta. Tesla pritom na začiatku obchodovania strácala, obrat prišiel len krátko po poludní miestneho času. Automobilka totiž oznámila otvorenie výrobného závodu v Texase, ktorý je kľúčový na naplnenie rastových ambícií automobilky. Mierny rast zaznamenala aj technologická spoločnosť Microsoft, ktorá spevnila o 0,6 percenta.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.