Akcie Uber Technologies, Inc naberajú na sile

  • Cieľová cena akcií Uber je podľa analytikov tipranks.com 52 USD. (tipranks.com)

  • 26 z 30 opýtaných analytikov tipranks.com doporučuje pri akciách BUY. (tipranks.com)

  • Rovnako tak udáva BUY aj BTIG Research (11.6.2020). (finviz.com)

  • 3 výhľady yahoofinance.com predpokladajú ďalší rast. (yahoofinance.com)

  • „Spoločnost Uber Technologies Inc, ktorá sa podieľa na zdieľaní jázd, sa dohodla na dohode o kúpe aplikácie pre dodávky potravín Postmates Inc v dohode o celkovej hodnote 2,65 miliárd USD.“ (bloomberg.com)

Spoločnosť Uber Technologies, Inc. podniká v oblasti privátnych technologických aplikácií, ktoré vyvíja a prevádzkuje. Pôsobí predovšetkým v USA, Kanade, Latinskej Amerike, Európe, ale aj na Strednom východe, v Afrike a v ázijskom Pacifiku. Prepája spotrebiteľov s nezávislými poskytovateľmi dopravy a stravovacích služieb. Uber sa zameriava na päť oblastí: Rides, Eats, Freight, Other Bets a Advanced Technologies Group (ATG). Segment Rides spája zákazníkov s vodičmi vďaka segmentu Eats si môžu spotrebitelia objednať jedlo z miestnych reštaurácií. Spoločnosť bola založená v roku 2009 so sídlom v San Franciscu, predtým vystupovala pod názvom Ubercab, Inc., ale na začiatku roku 2011 ale zmenila názov na Uber Technologies, Inc.

Uber Technologies Inc. kupuje aplikáciu pre dodávky potravin Postmates Inc, obchod bol dohodnutý v celkovej hodnote 2,65 miliárd USD. Dohodu schválila správna rada spoločnosti Uber, informoval o tom Bloomberg. Podľa Pierra-Dimitriho Gore-Coty, vedúceho podniku Uber Eats, budú pokračovať v prevádzkovaní kombinovanej dodávky. Analytická firma Second Measure odhaduje, že Postmates so sídlom v San Francisku zaberali 8 % amerického trhu dodávok jedál. Agentúra Reuters minulý týždeň oznámila, že spoločnosť Postmates oživila plány na počiatočnú verejnú ponuku, čo bolo impulzom zvýšenia záujmu o akvizíciu v spoločnosti.

2 komentáre

Komentáře jsou uzavřeny.