kryptomeny

Akcie stiahli dole aj Bitcoin a Ethereum

Bitcoin sa začiatkom týždňa priblížil hranici 10 tisíc dolárov, keď zažil najväčší výpredaj od začiatku septembra. Ak akcie budú oslabovať aj naďalej, Bitcoin sa prepadne pod túto psychologickú hranicu, myslia si analytici.

Najpopulárnejšia kryptomena Bitcoin oslabila len v počas pondelok o 4,5 percenta. Ethereum stratilo dokonca takmer desatinu svojej hodnoty. Ani utorkové obchodovanie nepoukázalo, že by sa tieto dve kryptomeny mali rýchlo vracať na svoje predvolené hodnoty. Bitcoin aj Ethereum naďalej strácajú, a to viac ako jedno, respektíve tri percentá.

Na vine je podľa analytikov zlá nálada na akciových trhoch. Tie masívne oslabili akcie na amerických, ako aj na európskych trhoch. Podľa analytikov nie je vylúčené, že by sa mohol Bitcoin čoskoro obchodovať za menej ako 10 tisíc dolárov. Bude záležať na tom, či sa akciové burzy spamätajú, alebo budú pokračovať v klesajúcom trende.

September je ale všeobecne najhorším mesiacom, kedy na burzách prevládajú skôr medvedie tendencie. Navyše sa onedlho v USA konajú prezidentské voľby, koronavírusová pandémie neustupuje a investori sú stále viac nervózni. Na trhoch sa tak vytvára ideálne podhubie pre ďalšie výpredaje. Zatiaľ nepomáha ani uistenie Federálneho rezervného systému, že menovú politiku ponechá uvoľnenú po pomerne dlhú dobu.