intel

Akcie Intelu prepadli o desať percent. Investorov sklamal zisk aj vývoj tržieb

Čistý zisk spoločnosti Intel sa v treťom štvrťroku medziročne prepadol o 28 percent, tržby boli nižšie o štyri percentá. Hodnota akcií Intelu stratila desať percent a znížila sa pod päťdesiatdolárovú hranicu.

Americký výrobca počítačových čipov vykázal za tretí tohtoročný kvartál čistý zisk vo výške 4,3 miliardy dolárov. To predstavuje medziročný pokles o 28 percent, keď vlani v rovnakom období zarobil bezmála šesť miliárd dolárov. Intelu sa ale prepadli aj tržby. Kým vlani jeho obrat dosiahol 19,2 miliardy dolárov, tento rok to bolo len 18,3 miliardy.

Naša spoločnosť vykázala solídne výsledky za tretí kvartál, ktoré dokonca prekonali naše očakávania vzhľadom na pandémiu korony a jej vplyv na podstatnú časť nášho biznisu, povedal výkonný riaditeľ Intelu Bob Swan v tlačovom vyhlásení. Podľa neho je však stále možné celý rok 2020 zakončiť lepšími výsledkami než vlani. Dôležité je, aby ekonomika prekonala súčasnú vysokú neistotu.

Investori ale takým optimizmom voči Intelu neprekypujú. Na výsledky zareagovali výpredajom jeho akcií, ktoré oslabili o desať percent. Po čase sa tak dala jedna akcia výrobcu čipov zaobstarať za menej ako päťdesiat dolárov.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.