Ak sa stane Bloomberg americkým prezidentom, navrhne reguláciu kryptomien

Michael Bloomberg bude čoby prípadný prezident Spojených štátov presadzovať väčšiu ochranu spotrebiteľov v rámci finančného systému alebo regulačný rámec pre kryptomeny.

Americký miliardár, ktorý sa uchádza o nomináciu demokratickej strany na kandidáta do funkcie prezidenta USA, predstavil plán finančnej reformy. Ak skutočne vojde do Bieleho domu hlavným vchodom, bude vraj okrem iného presadzovať opatrenia, ktoré urobí finančný systém odolnejší tak, aby sa nemohla zopakovať finančná kríza z rokov 2008 a 2009.

Bloomberg bude usilovať o vytvorenie centralizovanej databázy, kde sa budú zaznamenávať všetky finančné transakcie. Bude tiež presadzovať väčšie právomoci pre Úrad finančnej ochrany spotrebiteľa alebo navrhne niekoľko zákonov, ktoré budú upravovať prostredie pre používanie kryptomien. „Z kryptomeny sa stalo aktívum, ktoré má hodnotu stoviek miliárd dolárov, lenže regulačný rámec je doteraz fragmentovaný a nedostatočne rozvinutý,“ stojí okrem iného v Bloombergovom pláne.

Miliardár tiež plánuje urobiť jasno v tom, ktoré úrady by mali na starosť vykonávanie regulácie a dohľadu nad kryptomenami. Ponúka sa, že by to mohlo byť ministerstvo financií spoločne s Federálnym rezervným systémom (centrálna banka USA).