Adidas sa možno zbaví Reeboku. Rozhodne sa do marca budúceho roka

Ak sa Adidas skutočne rozhodne Reebok predať, stane sa tak po pätnástich rokoch od doby, kedy Adidas britskú značku začlenil do svojho portfólia. Reebok je pomerne úspešnou firmou s bohatou históriou. Avšak pod krídlami Adidasu sa jej nedarilo tak, ako sa očakávalo.

Nemecký výrobca športovej obuvi a oblečenia uviedol, že zvažuje niekoľko alternatívnych stratégií, ako ďalej rozvíjať svoj biznis. Medzi nimi je ako možnosť, že Adidas Reebok predá, tak že britský výrobca športových pomôcok zostane súčasťou Adidasu. Konečné rozhodnutie má nemecká spoločnosť oznámiť do 10. marca budúceho roka.

Tržby Reeboku v treťom štvrťroku tohto roka medziročne klesli o sedem percent na 403 miliónov eur. V predchádzajúcom kvartáli predaje medziročne prepadli dokonca o 44 percent. Adidas už vlani znížil odhad trhovej hodnoty Reeboku takmer o polovicu na 842 miliónov eur.

Adidas kúpil Reebok pred takmer pätnástimi rokmi za bezmála štyri miliardy dolárov. Od transakcie si sľuboval, že posilní svoj vplyv na britskom trhu a vytvorí silnejší konkurenčný tlak na svojho hlavného rivala, spoločnosť Nike. Príbeh tak budúci rok možno po pätnástich rokoch skončí.