5 vlastností, ktoré majú miliardári

Byť miliardárom sa nepošťastí len tak hocikomu. Musíte sa za seba skutočne biť a svojim úsilím sa prebojovať až k vysnívanému cieľu. Na to je ale potrebné mať určitý, častokrát vrodený charakter. Niektoré vlastnosti za život jednoducho nezískate. Môžete to ale skúsiť a nechať sa inšpirovať súčasnými miliardármi. Billovi gatesovi určite nechýba nasledujúcich päť vlastností.
1. Asertivita
Nie je miliardár, ktorý by nebol asertívny. Schopnosť presadiť svoj názor alebo myšlienku je vo svete biznisu nevyhnutnosťou. Človek, ktorý je asertívny, vie s ľuďmi dobre komunikovať a jednať s pokorou, čo však jeho sebavedomému vystupovaniu vôbec neuberá. Ba naopak. Asertivita je občas prezentovaná ako negatívna vlastnosť. V skutočnosti to tak vôbec nemusí byť. Držte sa ale hesla, všetkého s mierou.
2. Ambície
S ambíciami sa človek už rodí. Už pri malom dieťati sa dá rozoznať či chce poraziť všetkých ostatných. Mať sny a ciele vôbec nie je na škodu, nakoľko vás to ženie dopredu. Miliardári si taktiež vytyčujú svoje ciele vopred a snažia sa ich postupne plniť. Vedia, že nič nie je hneď. Väčšina úspešných ľudí začala skutočne od nuly a vypracovali sa až na vrchol.
3. Vytrvalosť
Dosiahnutie skutočného úspechu je beh na dlhú trať. Vytrvalosť je jedna z hlavných vlastností tvrdo pracujúcich na vysokých postoch. Konajú pozvoľne a s rozmyslom. Nikdy však zo svojej cesty nezídu, a to i napriek komplikáciám, ktoré sa môžu vyskytnúť. Tie sa snažia riešiť ihneď a efektívne, a hlavne, neprichádza do úvahy, aby ich niečo odradilo. Svoje ciele nemenia zo dňa na deň a idú za nimi, dokiaľ ich nedosiahnu.
4. Úcta
Majú úctu k ostatným ľuďom. Je jedno, na ktorej pracovnej pozícii sa nachádzate. Miliardár si je vedomý, že mu v ceste za úspechom pomôže aj sekretárka, ktorá mu urobí kávu, a rozhodne ňou neopovrhuje. Aj tak sa pozná človek, ktorý začal od nuly. Veľmi dobre si totiž spomína na dobu, kedy tu kávu ešte varil on. Vie, že s pokorou, ktorú prejavuje ostatným, toho dosiahne najviac.
5. Rozhodnosť
Biznismen si nikdy nemôže dovoliť príliš dlho váhať. Rovnako však nerobí unáhlené závery. Vždy si vezme čas na rozmyslenie, aby sa rozhodol správne. Povedať nie, mu však rozhodne nerobí problém. Za predpokladu, že sa ocitne ohrozený, alebo pre neho nie je ponuka dostatočne dobrá, s pokojným svedomím odmietne a sústredí sa na ďalšiu prácu, ktorá mu vynesie ďaleko viac. Pokiaľ so slovíčkom „nie“ bojujete, nezúfajte. To je práve jedna z vecí, ktorá sa dá naučiť praxou. Kývnuť predsa nemôžete na všetko.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.