Ferrari

2021 ve znamení koňskej síly

Ferrari N.V. (RACE ; NYSE)

  • Akcie RACE majú stanovenú cieľovú cenu 265 USD (tiprank.com)
  • 9 z 11 opýtaných analytikov tipranks.com odporúčajú nákup akcií (tipranks.com)
  • Morgan Stanley k akciám RACE pridáva hodnotenie Overweight (finviz.com)
  • Evercore ISI udáva Outperform pre akcie RACE (finviz.com)
  • Oživenie akcií RACE je založené na skutočnosti, že dobre postavená zákaznícka základňa spoločnosti Ferrari je do značnej miery imúnna voči poklesu spotrebiteľských výdavkov (yahoofinance.com)

Ferrari, jeden z popredných výrobcov luxusných závodných áut, si v tomto roku viedol relatívne dobre. Aj napriek kríze, ktorá bola spôsobená pandémiou, sa Ferrari dokázalo rýchlo spamätať z poklesu trhu. Podľa Adama Jonasa, experta Morgan Stanley v automobilovom priemysle, je zákaznícka základňa tejto spoločnosti značne imúnna voči poklesu spotrebiteľských výdavkov. Vďaka tejto skutočnosti je Ferrari aj napriek koncu roka v stabilnej pozícii.

Ferrari si pre nasledujúci rok pripravilo veľa nového a verí, že 2021 bude pre firmu extrémne silným rokom. Na trh sa dostane 5 nových modelov 2020 plus 2, ktoré prispejú k diverzifikácii portfólia. To spoločne s rastúcimi úsporami môže viesť k zvýšenému očakávaniu investorov. Predpokladá sa, že marža EBITBA bude aj naďalej rásť. Očakávaný nárast vzrástol o 4% na 36% v roku 2021 z pôvodných 32% v roku 2020.