bohati-lide

Najbohatším človekom planéty je Elon Musk. Z trónu zosadil Jeffa Bezosa

Zakladateľ spoločnosti Amazon Jeff Bezos už nie je najbohatším človekom na Zemi. Tým sa stal jeho rival v dobývaní kozmu a spolumajiteľ spoločnosti Tesla Elon Musk. Vyplýva to z aktuálneho rebríčka miliardárov magazínu Forbes.

Čisté imanie Elona Muska magazín Forbes vyčíslil na necelých 221 miliárd dolárov. Musk si polepšil o rovných šesť miliárd a jednu pozíciu. Druhý najbohatší človek planéty Jeff Bezos, ktorého Musk zosadil z trónu, disponuje majetkom vo výške necelých 200 miliárd dolárov. Tiež Bezos si polepšil, a to o 1,9 miliardy.

Elon Musk svojím majetkom skoro strčí do vrecka Marka Zuckerberga a Warrena Buffetta dohromady. Súčet imanie siedmeho a deviateho najbohatšieho človeka planéty je len o takmer tri miliardy dolárov väčší než majetok Elona Muska.

Tretím najbohatším je majiteľ značiek luxusnej módy Lous Vuitton či Sephora, Bernard Arnault (181,5 miliardy dolárov). Štvrtý je Bill Gates (132,9), piaty Larry Allison (126,6), šiesty Larry Page (122) a len o dve miliardy za ním sa na siedmej priečke Nachádza Mark Zuckerberg (120). Zo známych boháčov je v prvej desiatke ešte Warren Buffet s necelými 103 miliardami dolárov.