automobil, německá automobilka, volkswagen

Volkswagen strojnásobil dodávky elektromobilov na čínsky trh

Nemecká automobilka Volkswagen prekvapila seba aj trh počtom dodaných elektromobilov do Číny za prvých deväť mesiacov tohto roka. Pritom ešte v júli hovorila o nutnosti zmeniť stratégiu pre trh najľudnatejšej krajiny sveta.

Koncern Volkswagen dodal od januára do septembra na čínsky trh 47 200 elektromobilov. V rovnakom období minulého roka to bolo len 15 700. Medziročný počet elektromobilov dodaných Volkswagenom do Číny sa tak strojnásobil. Nemecká automobilka pritom ešte nedávno hovorila o nutnosti zmeniť stratégiu práve pre Čínu.

„Podarilo sa nám výrazne zvýšiť predaj našich elektromobilov v Číne v treťom štvrťroku, čo sme plánovali. Sme na dobrej ceste, aby sme sa čoskoro dostali na ročný predaj medzi 80 a 100 tisícmi kusov našich modelov z rodiny ID.“ Uviedol podľa agentúry Reuters Christian Dahlheim, šéf obchodnej divízie Volkswagenu.

Výkonný riaditeľ Volkswagenu v júli uviedol, že koncern sa musí zamerať na zmenu prístupu k čínskemu trhu s elektromobilmi. Nemecká automobilka totiž za prvý polrok v Číne predala len niečo málo cez 18 tisíc elektromobilov, čo bolo považované za sklamanie.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.