Trh s kryptomenami zaznamenal v pondelok oživenie

Trh s kryptoměnami v pondelok zaznamenal oživenie. Bitcoin (BTC) tak vyrovnal straty, ktoré v minulom týždni zaznamenal. Významý vplyv na to malo prekročenie hranice 18 Miliónov vyťažneých bitcoinov. Tento míľnik prekročila najväčšia kryptomena počas poslednej soboty. Takmer okamžite došlo k rastu ceny nad 8000 dolárov.

BTC sa od piatku do nedele po väčšinu času obchodoval pod hranicou 8 000 dolárov. K zlomu došlo v priebehu nedele. Obchodníci prejavili svoj záujem a došlo k strmému rastu ceny nad hranicu 8 274 dolárov. Po miernej korekcii sa BTC pohybuje v dopoludňajších hodinách okolo 8 250 dolárov.

Mierne uvoľnenie napätia by mohlo cene BTC uškodiť. To by platilo, ak by sa potvrdilo, že BTC je vzhľadom k svojim vlastnostiam, ako je deflačný charakter, anonymita, a pod. tzv. anti rizikovým aktívom. V tomto ohľade prirodzene nepanuje zhoda.

Niektorí analytici tvrdia, že charakter BTC umožňuje jeho nezávislosť na menových trhoch, a preto sa jedná o anti rizikové aktívum. Iní analytici tvrdia, že pokiaľ dôjde k problémom na menových trhoch a bude panovať nedostatok dolára, tak sa investori zbavia aktív v kryptomenách, aby sa zásobili dolárom. Tento spor, aspoň pre nasledujúcich pár rokov, by mohla rozhodnúť ďalšia recesia.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.