Začiatok júna možno pre trh kryptomien považovať za úspešný. Na čo sa pripraviť?

Začiatok júna možno pre trh krytomien považovať za úspešný. Cena Bitcoinu sa pohybuje nad hladinou 8500 dolárov. To je zhruba o 400 dolárov menej, než bola najvyššia hodnota na konci mája.

 

Korekcia však bola na trhu očakávaná. Mierny prepad na stále vysoké hodnoty zažila celá najväčšia pätica kryptomien. Popri Bitcoine do tejto pätice teraz patrí ešte Ethereum, XRP, Bitcoin Cash a litecoin. Všetky vyššie zmienené kryptomeny zaznamenávajú stratu v jednotkách percent.

 

Posledný menovaný litecoin môže byť zaujímavou investíciou. Na začiatku augusta dôjde k jeho tzv. poleniu. U kryptomien tento termín značí zníženie odmeny za vyťaženie bloku. Zníži sa tým tempo vzniku nových litecoinov. Pre investorov to v zásade znamená zníženie miery inflácie o polovicu.

 

Niet teda divu, že pri týchto udalostiach dochádza ku strmému rastu cien. Cena Bitcoin pri poslednom polení vzrástla takmer desaťnásobne. Rast ceny pri polení nie je samozrejme zaručený a záleží na vývoji na trhu. S touto informáciou je preto potrebné naložiť s najvyššou mierou obozretnosti.