Vetrna elektrrna

V Argentíne vyrastú nové fotovoltaické a veterné elektrárne za 200 miliónov dolárov

Argentínska spoločnosť Genneia SA oznámila, že plánuje investíciu do nových kapacít na výrobu energie z obnoviteľných zdrojov. Počas dvoch rokov majú vzniknúť fotovoltaické a veterné parky kapacitou prevyšujúcou jeden gigawatt.

„Sme veľmi hrdí, že budeme pokračovať v udávaní smeru na argentínskom trhu s obnoviteľnou energiou a že fotovoltaické a veterné elektrárne zväčšia svoj význam v energetickom mixe Argentíny,” uviedol vo vyhlásení Bernardo Andrews, výkonný riaditeľ spoločnosti Genneia SA.

Investovanie do obnoviteľných zdrojov energie

Argentínska energetická firma má na konte investície do obnoviteľných zdrojov už za viac ako 1,2 miliardy dolárov, ktoré investovala v posledných piatich rokoch. Teraz plánuje pridať ďalších 200 miliónov dolárov do fotovoltaického a veterného projektu, ktorý má zvýšiť inštalovanú kapacitu o viac ako jeden gigawatt.

Trh s obnoviteľnou energiou

Z toho 222 megawattov pripadne na fotovoltaické elektrárne, zvyšných 887,5 potom na veterné elektrárne. Projekt sa bude skladať z celkom 11 parkov, ktoré vzniknú v rôznych miestach Argentíny. Genneia tak posilní svoju pozíciu lídra na trhu s obnoviteľnými zdrojmi. V súčasnej dobe v Argentíne disponuje 24 percentami inštalovanej kapacity vo veterných elektrárňach a ôsmimi percentami kapacity vo fotovoltaike.