Netflix sklamal investorov. Nových predplatiteľov pribudlo menej, než sa čakalo

Streamovacia spoločnosť Netflix v utorok informovala o počte nových predplatiteľov svojich služieb za tretí tohtoročný štvrťrok. Výsledok však zostal za očakávaniami analytikov z Wall Street. Akcie Netflix oslabili o viac ako päť percent.

Netflix za tretí tohtoročný kvartál získal 2,2 milióna nových predplatiteľov, ako informovala samotná spoločnosť. Ide tak o horší výsledok, než s akým počítal trhový konsenzus. Stredný odhad analytikov bol podľa agentúry Reuters 3,4 milióna nových užívateľov. Netflix pritom v predchádzajúcich dvoch štvrťrokoch po sebe získal vyše 10 miliónov nových predplatiteľov, čomu výrazne pomohla koronavírusová pandémia, kvôli ktorej ľudia zostávali v domácej karanténe.

Sám Netflix pritom varoval, že úspech predchádzajúcich kvartálov sa nebude opakovať, pretože sa ekonomiky jednotlivých krajín v priebehu letných mesiacov začali otvárať. Avšak pre posledný tohtoročný štvrťrok je streamovacia spoločnosť presvedčená, že získa ďalších šesť miliónov predplatiteľov.

Akcie spoločnosti po oznámení výsledkov začali pomerne prudko oslabovať, keď sa v jednej chvíli ocitli takmer šesť percent pod úrovňou z predchádzajúceho dňa. Negatívnu náladu podporili tiež finančné výsledky Netflixu. Spoločnosť oznámila o niečo horší čistý zisk, než sa očakávalo. Na druhej strane tržby vo výške 6,44 miliardy dolárov mierne prevýšili odhady.