tokyo, ázija, japonsko

Jeden z najväčších japonských výrobcov ocele chce masívne obmedziť uhlíkové emisie

Japonská spoločnosť Kobe Steel chce do roku 2050 dosiahnuť uhlíkovú neutralitu. Do konca dekády by mali razantne obmedziť emisie skleníkových plynov.

Tretí najväčší výrobca ocele v Japonsku vyhlásil pokles emisií oxidu uhličitého. Do roku 2030 rátajú s poklesom o 30 až 40 percent v porovnaní s rokom 2013. Stanovený cieľ, ktorým je zníženie emisií skleníkových plynov sa zatiaľ týka iba produkcie ocele a nie výroby elektriny, ktorou sa Kobe Steel tiež zaoberá. Do polovice tohto storočia chce spoločnosť dosiahnuť uhlíkovú neutralitu.

K zníženiu emisií chce Kobe Steel použiť modernejšie technológie, ktoré dokážu znížiť objem skleníkových plynov, taktiež chcú postupne nahradiť uhlie čistejším energetickým zdrojom. Spoločnosť tiež plánuje zavedenie technológií pri výrobe železa, tento krok by viedol k zníženiu produkcie vodíka.

Kobe Steel  čaká veľký objem investícií , avšak v budúcnosti počítajú s návratom  zisku, ktorý by sa mal zvyšovať. Za minulý rok skupina prerobila asi 200 miliónov dolárov.