hp

Hewlett-Packard prekonala tržbami očakávania. Akcie posilňujú o päť percent

Hoci zisk aj tržby spoločnosti Hewlett-Packard v druhom tohtoročnom štvrťroku medziročne klesli, firma prekonala očakávania trhu. V prípade predajov dokonca o jednu miliardu dolárov. Akcie na priaznivé správy reagovali päťpercentným rastom.

Tržby HP medziročne poklesli o dve percentá na 14,3 miliardy dolárov. Lenže trhový konsenzus bol ešte o miliardu nižší. Zisk spoločnosti klesol z vlaňajších 1,2 miliardy na 734 miliónov. Ani to však nie je trhom vnímané negatívne. Spoločnosti HP totiž paradoxne pomohla sama Koronavírusová pandémia.

Predaje počítačov boli skvelé. Stali sa totiž neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Vidíme trend, kedy predtým boli v domácnosti jeden až dva počítače, dnes už sa to blíži skôr jednému počítaču na každého člena domácnosti. Počítače sú totiž potrebné ako k práci, tak ku vzdelávaniu,uviedol výkonný riaditeľ HP Enrique Lores pre portál Marketwatch.com. Dopyt po počítačoch vraj navyše stále rastie.

Vysvetliť sa to dá tým, že sa ľudia možno pripravujú na príchod druhej vlny epidémie, a tak nechcú byť zaskočení, ak by boli nútení zostať v karanténe. Jarná kríza ukázala, že bez počítača alebo iného zariadenia pripojiteľného k internetu, sú ľudia v karanténe značne hendikepovaní a oveľa viac ohrození stratou zamestnania a príjmov.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.