Google – jednotka vo vyhľadávaní

Google (NASDAQ)

  • Pivotal Research group zvýšila 29.4.2020 cieľovú cenu akcií GOOG na 1 575 USD. (finviz.com)
  • V období od 12.5.2020 do 10.6.2020 sa cena akcií GOOG zvýšila o 76,22 USD na konečnú cenu 1473,63 USD za akciu. (yahoofinace.com)
  • Pivotal Research group hlási dňa 29.4.2020 doporučenie BUY. (finviz.com)
  • Google na konci roku 2019 oznámil dosiahnutie „kvantovej nadradenosti“ pomocou procesoru Sycamore, ktorý vyriešil výpočet, ktorý bežne trvá najrýchlejšiemu superpočítaču na svete 10 000 rokov, za iba 200 sekúnd. (yahoofinance.com)
  • Najväčšie percento ľudí na svete využíva k vyhľadávaniu práve Google, ďalšou službou spadajúcou pod GOOG je napríklad YOUTUBE.com.

Spoločnosť Google, do roku 2015 známa ako Alphabet Inc., je s najväčšou pravdepodobnosťou najväčšia a možno aj najmocnejšia hight-tech spoločnosť na svete. Google založili pod pôvodným názvom BackRub v roku 1998 postgraduálni študenti Stanfordskej univerzity Larry Page a Sergey Brin. Spoločnosť teraz využila svoje najcennejšie aktívum, ktorým sú milióny denne aktívnych užívateľov vyhľadávača Google, a rozložila ich na niekoľko trhov, napríklad na smartphony s Android systémom. Android je plne otvorená zdrojová platforma mobilného softwaru, je bezplatná a môže ju použiť akýkoľvek vývojár k vytváraniu aplikácií pre mobilné zariadenie.

Záujem Googlu o veľké investície do umelej inteligencie je prakticky existenciálny. Umelá inteligencia a hlboké učenie k automatizácii má svoje miesto v mnohých službách jeho portfólia, ako sú napríklad relevantné výsledky vyhľadávania, rozpoznávanie reči, technológie autoservisu, ceny reklám, software osobného asistenta a tak ďalej.

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.