bitcoin, kryptomena

Goldman Sachs ponúkne svojim klientom investovanie do bitcoinu

Americká investičná banka Goldman Sachs je ďalšia z radu veľkých bankových domov, ktorá berie vážne kryptomenové aktíva. Hodlá totiž svojim klientom ponúknuť investovanie do bitcoinu v širokom spektre produktov.

Banka Goldman Sachs aktuálnym memorandom potvrdila, že svojej privátnej klientele začne ponúkať aj investície do kryptomien, najmä do bitcoinu. Za týmto účelom banka dokonca vymenovala do funkcie šéfku divízie pre digitálne aktíva Mary Richovú. Jej úlohou bude v súčasnosti vzdelávať privátnych klientov v oblasti investícií do kryptomien, ako funguje technológia blockchain a na čo je vlastne užitočná.

„Úzko spolupracujeme s tímami naprieč celou bankou, aby sme zistili, ako najlepšie našich klientov osloviť a ponúknuť im ten správny náhľad to celého ekosystému. Počítame, že v blízkej budúcnosti budeme schopní poskytovať služby v zmienenej oblasti, „uviedla Richová v rozhovore pre CNBC.

Americká investičná banka Goldman Sachs nie je prvým veľkým bankovým domom, ktorý sa chystá ponúknuť klientom investičné nástroje v oblasti kryptomien. Nedávno sa objavili informácie, že podobný krok chystá najväčšia nemecká banka Deutsche Bank.