ferrari, krypto, europa

Ferrari umožní svojim zákazníkom v Európe platiť kryptomenami

Taliansky výrobca luxusných športových vozidiel Ferrari umožní svojim zákazníkom v Európe platiť kryptomenami od konca tohto mesiaca. Spoločnosť už vlani spustila systém platieb kryptomenami v Spojených štátoch a do konca roka plánuje rozšíriť tento systém aj do ďalších krajín, kde sú kryptomeny legálne. Medzi krajiny, kde sú kryptomeny zakázané, patrí aj Čína, upozornila agentúra Reuters.

Úspěšný vstup na evropský trh

„Vstup na európsky trh nasleduje po úspešnom spustení tohto alternatívneho platobného systému v Spojených štátoch pred necelým rokom s cieľom pomôcť maloobchodníkom uspokojiť meniace sa potreby zákazníkov,“ uviedol Ferrari.

Spolupráce s BitPay

Automobilka pri spustení systému platieb kryptomenami v USA spolupracovala so spoločnosťou BitPay, jedným z najväčších spracovateľov platieb kryptomenami. Systém umožnil zákazníkom platiť kryptomenami bitcoin, ether a USDC.

Ferrari a Fiat Chrysler

Spoločnosť Ferrari bola vyčlenená z automobilky Fiat Chrysler začiatkom roka 2016. S akciami Ferrari sa teraz obchoduje na burzách v Miláne a New Yorku. Fiat Chrysler sa začiatkom roka 2021 spojil s francúzskym konkurentom PSA a vytvoril automobilovú skupinu Stellantis.

Zdroj:čtk