Čínska centrálna banka spustí testovaciu fázu svojej vlastnej digitálnej meny

Podľa čínskych médií pripravuje Bank of China spustenie pilotného projektu pre vlastné digitálnú menu vo dvoch čínskych finančných centrách. Šen-čene a Su-čou.

Testovacia fáza pre kryptomenu podporovanú čínskou centrálnou bankou sa zúčastní okrem iného štátom vlastnené finančné inštitúcie. Hovorí sa prinajmenšom o štyroch najväčších komerčných bankách – Industrial and Commercial Bank of China, Bank of China, China Construction Bank a Agricultural Bank of China. Ďalej sa do pilotného projektu majú zapojiť aj tri telekomunikačné spoločnosti: China Telecom, China Mobile a China Unicom.

Pilotný projekt bude s digitálnou menou pracovať, ako by bola súčasťou reálneho sveta. Pôjde teda síce o simuláciu, ale opretú o skutočné platobné transakcie, ktoré prebiehajú vo všetkých odvetviach národného hospodárstva. Participujúce banky budú vytvárať svoje vlastné simulácie a následne vyhodnocovať, ako sa kryptomena osvedčila. Prvé testovanie by malo začať ešte pred koncom tohto roka. Ďalšie fázy, ktoré budú mať väčší rozsah, sú potom naplánované na rok 2020. Podľa čínskych zdrojov by mala digitálna mena mať podobné charakteristiky ako Libra, kryptomena, ktorej vznik ohlásil pred časom Facebook.

 

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.